ΑΡΧΙΚΗ

ΙΔΡΥΜΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΠΟΥΔΕΣ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ

ERASMUS+

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αναζήτηση στην ιστοσελίδα

 
 
Η Λίλη Πεζανού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Ε.Μ.Π. Εργάσθηκε ως αρχιτέκτων και ως σκηνογράφος, τα πρώτα χρόνια ως βοηθός σκηνογράφος-ενδυματολόγος συνεργαζόμενη με τον Διονύση Φωτόπουλο, και από το 1985 μέχρι σήμερα ως ανεξάρτητη ελεύθερη επαγγελματίας.

Έχει συνεργασθεί με σημαντικούς σκηνοθέτες, έλληνες και ξένους, σε παραστάσεις που παρουσιάστηκαν σε μεγάλα θέατρα και φεστιβάλ. Η τελευταία της διεθνής συνεργασία ήταν στην Comédie Française στο Παρίσι για το έργο του Ρακίνα «Φαίδρα» (2013). Ως μέλος της Δημιουργικής Ομάδας συνεργάσθηκε για τον σχεδιασμό των Τελετών Έναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων «ΑΘΗΝΑ 2004», όπου είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση και σχεδίασε τα σκηνικά και τη διαμόρφωση του χώρου.

Συνεργάζεται με μουσεία για την επιμέλεια και τον σχεδιασμό εκθέσεων εικαστικών δημιουργών (Γ.Παππάς, Ι.Μόραλης ,Γ.Τσαρούχης, Ν.Εγγονόπουλος κ.α.).

Το έργο της έχει προβληθεί διεθνώς και είναι αντικείμενο μελέτης και κριτικής.

Από το 2009 είναι μέλος ΔΕΠ (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια) της Α.Σ.Κ.Τ. και έχει την ευθύνη του εργαστηρίου σκηνογραφίας, το οποίο έχει εμπλουτίσει με πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.